На дорогах України встановили 5 тисяч камер для відеофіксації порушень

5293 0
Понад 5 тисяч відеокамер встановили на українських автошляхах торік. Вони фіксуватимуть порушення та мають повноцінно запрацювати упродовж 2017-го року.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Камери розпізнаватимуть 10 видів порушень. Серед них: виїзд на червоне світло, проїзд смугою громадського транспорту, перетин двох суцільних, виїзд на перехрестя під час затору, – про це в інтерв’ю для gazeta.ua розповів автоюрист Володимир Караваєв.

За його словами, система заснована на найкращому іноземному досвіді й не робить винятку ні для кого. Зберігає зафіксований доказ порушення. Таким чином відпаде потреба у використанні ручних радарів поліцейськими, а протоколи зі штрафами і фото водія надсилатимуть поштою.

Читайте також: Куди поділися системи відеоспостереження, закуплені на вибори 2012-го року

«Усе готове до роботи. Проблем для запровадження системи автоматичної фотофіксації немає, – додав автоюрист. – Однак зараз в уряді та парламенті ніхто нічого не робить, аби запустити її. Не поспішають, бо камери не робитимуть винятків. Є дуже багато чиновників і депутатів, які не хочуть, щоб помітили їхні порушення».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!