На виконкомі не погодили будівництво скляного кафе на Чупринки

3416 0
Біля церкви святого Климента, що на вулиці Чупринки у Львові, заборонили будувати кафе на 50 місць.
фото: Facebook/Anna Bilykivska

фото: Facebook/Anna Bilykivska

Сьогодні, 6-го грудня, виконком Львівської міської ради не погодив затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування кафе на вулиці Чупринки, 70а. Проте його погодили звести на іншій території.

Як повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv, під час апаратної наради міський голова Андрій Садовий доручив директору департаменту містобудування ЛМР Сергію Коровайнику знайти відповідну ділянку під будівництво кафе.

Раніше йшлось про будівництво кафе біля храму святого Климента Папи УГКЦ, що на вул. Чупринки 70. Погодження будівництва переносили кілька разів на доопрацювання. Будувати мала фізична особа-підприємець Любіцька Богдана Василівна. 

Читайте також: Чи знесуть у Львові хоча б одну новобудову

Напередодні виконкому громадська активістка Анна Біликівська висловила у Facebook побоювання, що кафе перекриє вид на віллу Ґустава Бізанца.

«Знову повернувся кошмар, який хіба в страшному сні може приснитись. То одоробло повністю закриє від огляду пам'ятку архітектури – віллу Ґустава Бізанца, у якій тепер розмістився «Укртелеком». На літньому фото цього місця видно сходинки, що ведуть у нікуди. Колись там стояв страшненький МАФ. Тепер плац під МАФом грозить перетворитись у «кафе на 50 посадочних місць». Цей кошмар буде мати ось такий вигляд», – написала вона, опублікувавши візуалізацію закладу:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!