На вулиці Гашека у Львові облаштують громадський простір. Візуалізація

3469 0
Сьогодні, 19 лютого, відбудуться громадські обговорення проекту.
Візуалізація: ЛКП "Інститут Просторового Розвитку"/Facebook

Візуалізація: ЛКП "Інститут Просторового Розвитку"/Facebook

У Сихівському районі Львова планують облаштувати громадський простір та зону відпочинку для містян на вул. Гашека. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«Він має жахливий стан покриття, будемо перемощувати, щоб це було комфортно для жителів. Ми проаналізували пішохідні потоки та виявили, що там є дві паралельні алеї, однією з яких люди практично не користуються. Там є повороти на 90 градусів, якими ніхто не користується, тож ми робимо косі стежки», – сказала вона.

Читайте також: Цьогоріч облаштують дитячий майданчик біля собору святого Юра

За її словами, одну з алей простору планують звузити та облаштувати навколо неї відпочинкової площі з вуличними меблями та додатковим озелененням. Також там з’явиться простір з гумовим покриттям для дітей та їхніх батьків. Окрім того, планується ремонт теплових та каналізаційних мереж.

Читайте також: У Львові відновлять дитячий простір. Візуалізація

«Всі лавки будуть із спинками, буде облаштоване освітлення. Важливо те, що ми приводимо в порядок дренажну систему. До цього вуличне покриття було неякісне і руйнувалося через замерзання калюж взимку. Ми працювали над відведенням води, зробимо оновлену дренажну систему, щоб вода не залишалася на дорозі, не руйнувала її, і по ній була можливість нормально ходити», – додала вона.

Читайте також: ЛНУ виступив проти побудови паркінгу перед головним корпусом університету

Читайте також: Як виглядатиме Горіховий гай після реконструкції. Візуалізація

Замовником робіт є Сихівська районна адміністрація. Громадський простір планують облаштувати до кінця 2018 року. Очікувана вартість робіт – 5,5 млн грн, проте кошторис може змінитися після проведення експертиз. Сьогодні, 19 лютого, відбудеться громадське обговорення проекту реконструкції простору у школі №86 на вул. Скорини, 34 о 18:00. 

Візуалізація: ЛКП "Інститут Просторового Розвитку"/Facebook

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!