На вулиці Дорошенка відновили історичні двері. Фото до і після

1663 0
Реставрація дверей обійшлася у понад 47 тисяч гривень.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Реставратори відновили дерев’яну браму у будинку на вул. Дорошенка, 60. Ці дубові двері були в поганому стані. Зокрема, був відсутній світлик, замість нього просто встановили шибки із звичайним склом радянського періоду. Про це повідомили у Бюро спадщини.

Найбільше були понищені декоративні елементи дверей. Оскільки всередині будинку є такі ж внутрішні двері, за їх взірцем реставратори якраз і відновили втрачене різьблення.

Зазначається, що відновлення вхідної брами розпочали ще до початку повномасштабного вторгнення. Загальна вартість робіт становила 47 325 грн. З цієї суми  місто оплатило 70%, відтак вклад мешканців у відновлення брами становив 14 197 грн свого внеску.

Браму реставрували в межах міської програми співфінансування реставрації історичних дверей та брам. Програма передбачає, що 70% вартості робіт оплачує міська рада, а 30% – мешканці.

Фото з сайту Бюро спадщини



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!