На вулиці Котляревського відреставрували історичні вікна в будинку. Фото до і після

1287 0
Вартість реставраційних робіт становить близько 88 тисяч грн.
Фото: ЛКП «Бюро Спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро Спадщини»

У Львові вперше у співпраці з мешканцями відреставрували історичні вікна на сходовій клітці будинку на вул. Івана Котляревського, 15. Реставраційні роботи тривали близько двох місяців.

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

Вікна до реставрації

Фахівці замінили всі пошкоджені дерев'яні елементи новими вставками, а зовні встановили нові металеві зливи, а також нове матове засклення, підібране за зразком старого, а втрачену автентичну фурнітуру виготовили з латуні за формою збереженої. 

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Вікна після реставрації

Вартість реставраційних робіт становить близько 88 тисяч грн. З цієї суми внесок мешканців становив 35 564 грн. Решта коштів – співфінансування від німецького фонду Ебергарда Шьока. 

Читайте також: Мешканці Кастелівки відновили внутрішні двері будинку. Фото до і після

Нагадаємо, у Львові на вулиці Василя Кука, 6 (стара назва – Жуковського) мешканці будинку власними силами і коштами відновили внутрішні двері будинку, які були занедбані. Вартість робіт становила 25 тисяч гривень.

Антоніна Костик

Фото: ЛКП «Бюро Спадщини»

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!