На вулиці Руданського у Львові понищили клумби з екзотичними багаторічниками

3853 0
У районній адміністрації кажуть, що рослини прибрали тимчасово.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

Учора львівська ГО «Зручне місто» повідомила, що на вулиці Руданського, яку торік зробили пішохідною і де облаштували громадський простір, із клумб зникли усі багаторічні трави та кущі, що там посадили.

Так виглядала вул. Руданського рік тому

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу комунального господарства Галицької райадміністрації Віктор Дубиняк, виявилось, що деякі з висаджених рослин не можуть рости в умовах затінку вулиці Руданського. Тож їх викопали, щоб потім створити нову композицію частково зі старих і нових рослин. А ті, що потребують більше сонця, мають пересадити в інші місця.

Вулиця Руданського 26 травня 2020 року. Фото: Зручне місто

«Ми консультуємось з управлінням екології та розробляємо проєкт щодо повторної висадки цих рослин в клумбах з досадженням нових рослин. Інші рослини, що, на думку спеціалізованої організації, не є придатні для росту там, будуть висаджені на інших локаціях району», – сказав Віктор Дубиняк.

Читайте також: Дерева Твого міста. Як між гамірних вулиць Львова тихо живе 450-літній дуб

Керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова розповіла Tvoemisto.tv, що до неї за консультацією звернулись лише сьогодні, а рослини, що не прижились на Руданського, померли. Утім, наступного тижня, орієнтовно у понеділок-вівторок, там мають висадити нові.

Віктор Дубиняк каже, що старі рослини замінять також багаторічниками. Кошти на це передбачені за договором із підрядником, що переміг у тендері на озеленення Галицького району.

Додамо, що озелененням на території Галицького району займається приватне підприємство «Гарденія ЛВ», основний вид діяльності якого – надання ландшафтних послуг. А також – торгівля рослинами та прибирання. Засновницею підприємства є Юлія Білоус, керівником – Віктор Куфель.

Нагадаємо, на вулиці Руданського висадили два гінкго, три хмелеграби, різні види дерену, кизильники, юкки та злакові міскантуси. Вулицю зробили повністю пішохідною.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!