На вихідних 10 львівських музеїв запрошують на безкоштовні екскурсії

4265 0
У Львові триває акція «На вихідні з сім’єю у музей». 2-3 серпня безкоштовний вхід, екскурсії та майстер-класи для львів’ян пропонують 10 музеїв міста.

Свої двері на вихідих, як повідомили у прес-службі Львівської міськради, відкриють такі музеї:

Львівський музей історії релігії

Адреса: м. Львів, пл. Музейна, 1.

Для учнів – у п’ятницю (1 серпня) музей пропонує безкоштовний вхід.

Для дітей та їх батьків у неділю (3 серпня) пропонується безкоштовний вхід. В цю ж неділю о 14:00 год. проводиться безкоштовна соціальна та костюмована екскурсія. На 15:00 год. –   безкоштовний концерт органної музики.

Народний музей Тараса Шевченка

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17 (Львівський палац мистецтв).

У суботу (2 серпня) на 12:00 год. для дітей з батьками проводитиметься безкоштовна екскурсія та виступ письменника та пісняра Зеновія Филипчука.

Музей-кімната «Слідами галицьких євреїв»

Адреса: м. Львів, вул. Котляревського, 30.

У неділю (3 серпня) об 11:00 год. у музеї проводитиметься безкоштовна екскурсія для батьків з дітьми.

Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України

Адреса: м. Львів, проспект Свободи, 15.

У неділю (3 серпня) з 11:00 до 12:00 для сімей з дітьми пропонується безкоштовне відвідування музею.

Музей вишитих ікон та образів о. д-ра Дмитра Блажейовського

Адреса: м. Львів, вул. Чорновола, 2а.

У неділю (3 серпня) у музеї проводитимуться безкоштовні екскурсії для сімей.

Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької

Адреса: м. Львів, вул. С.Крушельницької, 23 (2 поверх).

У неділю (3 серпня) з 11: 00 до 12:00 год. проводитиметься безкоштовна екскурсія для батьків з дітьми. Загальна кількість відвідувачів: до 10 осіб.

Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

Адреса: м. Львів, вул. С. Бандери, 1.

Музей працює без вихідних, то ж у суботу (з 10:00 год. до 19:00 год. ) та у неділю (з 10:00 год. до 17:00 год.) у музеї проводитимуться безкоштовні екскурсії. Окрім цього, у неділю у музеї проводитиметься безкоштовний кінолекторій. Вікова категорія - від 12 років.

Музей народної архітектури та побуту

Адреса: м. Львів, вул. Чернеча Гора, 1).

На вихідні у суботу та неділю у школі с. Бусовисько проводитиметься безкоштовний майстер-клас «Лялька-мотанка» та «Навики бісероплетіння». У хату Синевирська Поляна запрошуються батьки з дітьми на демонстрацію традиційної випічки хлібу та пташок. Максимальна кількість учасників – 15 осіб.

Інтерактивний музей «Таємна аптека»

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1.

У неділю (3 серпня) для дітей з батьками о 12:00 год. пропонується безкоштовна екскурсія. Максимальна кількість учасників – 26 осіб, то ж  перед відвідуванням прохання попередньо зателефонувати або зареєструватись на сайті музею.

Центр міської історії

Адреса: м. Львів, вул. Академіка Богомольця, 6

Запрошуються батьки з дітьми для огляду стендових та історичних виставок. Виставка працює без вихідних, то ж у суботу та неділю (з 10:00 год. до 17:30 год.) проводитиметься безкоштовна екскурсія для сім’ї з дітьми. Так, з 11 червня до кінця жовтня 2014 року в Центрі міської історії триває виставка "Минуле у "цифрі": місто, історія та цифрові технології".

Вікова категорія дітей – до 16 років.

З метою уникнення великого завантаження музею відвідувачами під час візиту, прохання попередньо зателефонувати або зареєструватись на сайті музею.

Довідка. Проект «На вихідні з сім’єю у музей» передбачає безкоштовний вхід та екскурсію чи майстер-клас у окремо визначений музеєм вихідний день тижня для сім’ї з дітьми. Проект розпочався 1 червня і триватиме до 28 грудня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!