На зупинках громадського транспорту пропонують будувати міцніше покриття

1942 0
Основою для покриття може стати цементобетон або асфальтобетон із армуванням спеціальними ґратками.
Ілюстративне фото: wikipedia.org

Ілюстративне фото: wikipedia.org

У Мінрегіоні пропонують прокладати більш міцне покриття дороги на зупинках громадського транспорту. Відповідні пропозиції до ДБН на своїй сторінці у Facebook оприлюднив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні пропонують будувати увігнуті бордюри на зупинках громадського транспорту

Міцніше покриття дозволить продовжити термін придатності цих ділянок, мінімізувати вибоїни та хвилі на проїжджій частині, а також підвищити безпеку людей на зупинках під час гальмування. За його словами, укріпленні ділянки можуть прослужити до 30% довше, ніж звичайні.

«Сьогодні в Євросоюзі прийнято вважати небезпечними всі машини, які не можуть зупинитися за 40 метрів при гальмуванні з 100 км/годину, а в Україні таких – більшість. Тому можливість штучного зменшення гальмівного шляху при влаштуванні спеціального міцного покриття на зупинках є цілком обґрунтованою», – вважає Лев Парцхаладзе.

Читайте також: У Львові з'являться зупинки підвищеного комфорту

Такі зупинки розповсюдженні у Бельгії та Нідерландах. За кордоном міцніше покриття також улаштовують проїзній частині дороги перед перехрестями та іншими пішохідними переходами з підвищеною небезпекою. Основою для покриття може стати цементобетон або асфальтобетон із армуванням спеціальними ґратками (геосинтетичними, металевими, композитними).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!