Контрнаступ ЗСУ на Харківщині і Луганщині та як підготуватися до надзвичайних ситуацій. Головне

2922 0
Нині 11 вересня та 200 доба героїчного протистояння російській агресії.
ЗСУ у Куп

ЗСУ у Куп'янську. Фото: Наталія Попова/ Facebook

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський заявив, що за десять днів ЗСУ звільнили вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території. Українські захисники відбили у ворога села Василенкове та Артемівку, що на Харківщині.

Учора Збройні Сили України підняли український стяг над містом Куп’янськ Харківської області. Через тиск контрнаступу росіяни також відступали з Ізюма.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ (станом на 6:00)триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області. Сили оборони відбили атаки противника в районах Соснівки, Майорськи, Миколаївки Другої, Зайцеве, Веселої Долини, Соледару, Бахмута, Пісків, Первомайське та Новомихайлівки.

ЗСУ знищили: 4 ЗРК, понтонну переправу з військовою технікою на них, два літаки – Су-25 та Су-34, один гелікоптер Ка-52, 2 БпЛА та одну керовану авіаційну ракету. Уражено 4 опорних пункти та пункти управління БпЛА, 15 місць скупчення живої сили і техніки противника.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай очікує найближчим часом «чудових новин» з поки окупованих Сватового, Кремінної та Рубіжного. Бої йдуть важкі, але окупанти біжать з усіх населених пунктів. 

Акцент дня. Як працюватиме нова система сповіщення та чим небезпечні «буржуйки». Про реалії воєнного часу – речник Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев у відеопроєкті «Тема тижня» на Tvoemisto.tv

Чому це важливо? В умовах триваючої війни необхідно вчасно отримувати оповіщення, розуміти, чи безпечні укриття в житлових будинках та освітніх закладах та знати, чи варто користуватися «буржуйками» і як їх все ж правильно підключити. А також навчити дітей правильній поведінці у випадку надзвичайної ситуації.

Ключові події:

1. Війська РФ були заскочені зненацька. Британська розвідка оцінила нові успіхи ЗСУ. Харківський сектор утримувався незначними силами, і українські підрозділи захопили або оточили кілька міст.

2. Поліція оприлюднила записи переговорів у справі львівських волонтерів. Святослав Літинський є свідком у цьому кримінальному провадженні.

Окрім того, Через справу Літинського Зеленський провів зустріч з головними правоохоронцями

3. Ірландська компанія хоче збудувати за 200 мільйонів євро виробничий кампус на Львівщині. Наразі виробник обирає земельну ділянку.

4. Чарльза ІІІ офіційно проголошено королем Великої Британії. Процедура офіційного проголошення є конституційною формальністю щодо визнання його суверенітету.

5. До дня українського кіно. ТОП-10 фільмів, які піднімають бойовий дух.

Подорож дня. Історичні спогади про Сихів. Як село розбудувалось до величезного району Львова, хто мав маєтки на Зубрі, які бої точились на цій території і хто розбудовував перші сихівські магістралі.

І на завершення. Tvoemisto.tv розпочинає збір коштів для придбання рацій та зарядних станцій бійцям 103-ї бригади ТРО Збройних Сил України, у лавах якої на передовій боронить східний фронт і наш колега. Реквізити за посиланням.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!