Науковий проект Львівської політехніки отримав 1,7 млн євро від ЄС

2473 0
У межах дослідницького проекту науковці вивчать та запропонують нові шляхи використання анізотропних матеріалів.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Проект IMAGE Національного університету «Львівська політехніка» отримав 1 млн 692 тис євро за програмою ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020», інформує прес-служба Міністерства освіти і науки України.

У межах проекту науковці вивчать та запропонують нові шляхи використання анізотропних матеріалів. В університеті переконують, що отримані знання допоможуть створити новітні оптоелектронні пристрої та кристалічні нанокомпозити із заданою анізотропією, що спростить наукоємне виробництво не тільки в Україні, а й закордоном.

«Задля проекту ми об’єднали фахівців з різних галузей: оптики, матеріалознавства, інформаційних та нанотехнологій. Це науковці різних країн, метою яких є співпраця задля розвитку наукових досліджень. Наразі ректоратом університету створено Науково-навчальний центр інноваційних технологій та наноінженерії, що стане платформою для роботи над проектом. Основну частину отриманих коштів плануємо витратити на закордонні відрядження членів Центру», – зауважує керівник проекту Анатолій Андрущак.

Читайте також: Де безкоштовно навчитися англійської онлайн

До проекту мають долучитися ще восьмеро партнерів – університетів та фірм, які займаються вивченням технологій та наноінженерії. Реалізувати проект планують за 4 роки.

«Горизонт 2020» – це найбільша Рамкова програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом близько 80 мільярдів євро, розрахована на 2014 – 2020 роки. Програма поділена на 3 основні напрями: наука (енергетика та енергоефективність), інформація (комунікація та суспільно-політичний потенціал), наука про життя (профілактика та лікування поширених хвороб). Україна стала асоційованим членом «Горизонт 2020» у 2015 році. Минулого року українські організації у межах проекту «Горизонт 2020» отримали понад 17 млн євро, що перевищує суму внеску, який Україна сплатила задля участі в програмі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!