Школи публікуватимуть дані про надходження всіх коштів

2072 0
Така норма закладена в законі «Про освіту», ухваленому Верховною Радою. Також закон ліквідував атестацію шкіл.
фото: edu-news.ro

фото: edu-news.ro

Згідно із новим законом, навчальні заклади зобов’язали оприлюднювати інформацію про всі кошти, які надійшли на рахунки і при цьому вказувати їхнє призначення. За задумом авторів закону, це дозволить батькам бачити, з одного боку, на  що витрачають кошти, виділені з бюджетів, а з другого – батьки зможуть контролювати, як використовують їхні благодійні внески.

Читайте також: В Україні вводять 12-річну шкільну освіту

Крім того, новий закон впроваджує іншу систему управління та автономію школи. Зокрема, закон закріплює вибори директора школи на конкурсі. Також документ передбачає, що директор зможе самостійно призначати заступників та педагогічний склад.

Новий закон передбачає систему добровільної зовнішньої незалежної сертифікації вчителів. Передбачають, що це буде перевірка педагогів на володіння предметом, уміння спілкуватись з дітьми та використання сучасних методик компетентнісного навчання. Вчителі, які пройдуть сертифікацію, отримуватимуть 20% надбавки до зарплатні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!