Коли трамвай №1 у Львові поїде із Залізничного вокзалу на Погулянку

3807 1
На цьому маршруті планують запустити екскурсійні ретро вагони.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

У другій половині січня 2019 року у Львові планують запустити трамвайні маршрути за новою схемою, а також відновити історичний маршрут трамвая №1. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

Читайте також: Фото дня. У Львові відбувся парад ретро трамваїв

«Маршрут №1 (нині курсує від Залізничного вокзалу до центру – ред) курсуватиме за своєю історичною схемою – від Залізничного вокзалу на Личаків. Водночас на цьому маршруті ми зможемо зробити екскурсійні трамвайні тури, оскільки це перший трамвайний маршрут у місті», – сказав Іван Бондар.

За його словами, нині ЛКП «Львівелектротранс» має два ретро вагони, а до травня планують відреставрувати трамваї Tatra T4 та Siemens. 

«Для цього необхідно багато коштів, але ми сподіваємося, що нам удасться це втілити», – додав Іван Бондар.

На час ремонту площі Двірцевої, яку планують закрити до кінця року, трамваї курсуватимуть через депо на Городоцькій. Однак впроваджувати нові схеми руху планують вже цієї зими, якщо не буде зауважень. Їх, за словами речника ЛКП «Львівелектротранс», напрацьовували разом із профільними установами, вираховували пасажиропотік та щільність новобудов.

Читайте також: Фото дня. Уздовж сихівської лінії трамвая висадили платани

Нагадаємо, нещодавно ЛКП «Львівелектротранс» оприлюднило нові схеми оптимізації трамвайних маршрутів, за якими пропонують змінити схеми руху трамваїв №1, 4, 5, 7, 9 та 10. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
4 Лютого, 2019 22:52
Константин Навіщо мінняти трамвай 10най їздить так як їздив на пасічну і на вокзал хто за пишіть!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!