Найбільше туристів до Львова приїжджає з Києва та Одеси

6474 0
У першій половині 2014 року кількість туристів у Львові зменшилася 20-25%. Туристичний «пік», спостерігали на початку року – на Новий рік і Різдво.

Тоді Львів відвідала рекордна кількість туристів – близько 300 тисяч гостей за 10 днів, розповіла під час інтернет-відеомосту між Львовом і Одесою начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець.

Потім, за її словами, відбувся величезний спад, коли готелі і турбізнес були завантажені на 10-20%. У травні ситуація поліпшилася, і кількість туристів збільшилася

На першому місці нині за кількістю туристів, які приїжджають до Львова, кияни, на другому – одесити. Торік на другому місті були поляки.

Кандидат історичних наук, гід Ігор Лильо, уточнив, що, за його підрахунками, польських туристів у Львові цьогоріч стало на 85% менше, ніж торік.

За словами Галини Малець, торік Львів відвідало близько1 млн 600 туристів. За першу половину 2014 року – 600 тисяч туристів. Один іноземний турист залишає у місті в середньому €210. Під час опитування враховують тривалість перебування туристів у Львові, а також їх середні витрати.

Як повідомляло tvoemisto.tv, до Львова їде більше українських туристів і залишаються тут на довше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!