Через кібератаку на Львівську міськраду «Гаряча лінія» працює за зміненим номером

1333 0
Наразі фахівці працюють над додатковим захистом систем.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Із 24 лютого зафіксували понад сто різних атак на інтернет-мережі та сервіси Львівської міської ради з боку росії. Усі вони були заблоковані і не мали жодних наслідків. Проте, 13 травня, сталася одна з найпотужніших атак на сервіси ЛМР. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, частину робочих файлів міста викрали та опублікували на ворожих каналах у Телеграмі. Станом на сьогодні вже знайшли низку альтернативних рішень, щоб забезпечити звичні процеси роботи. Зокрема, через технічні причини телефон «Гарячої лінії міста Львова» працює за зміненим номером – 297 59 11. Деякі сервіси ще продовжують відновлювати, фахівці працюють над додатковим захистом систем.

«Те, що сталося у п'ятницю, 13 травня, готувалося протягом тривалого часу, і головним завданням було знищити систему правління міста, а також вкрасти різні робочі дані. Попри всі системи захисту високого рівня, які ми використовуємо, вдалось завдати такої кібератаки. Відповідно, було інвестовано дуже велику суму коштів та зусиль, щоб це зробити», – повідомив він. 

Читайте також: У Мінцифрі повідомили про чергову кібератаку на урядові сайти

Він додав, що це була одна з найпотужніших атака на Львівську міську раду. 

«Після п'ятниці ми фіксуємо іншого виду атаки. Це не є «DoS-атаки», адже сайт ЛМР продовжує функціонувати, йдеться саме про систему управління міста. Про які саме дані йде мова поки невідомо, ми не знаємо всіх даних, які можуть оприлюднюватися»,  зазначив він.

Нагадаємо, стало відомо про перші наслідки кібератаки на Львів. Росія, окрім ракет, використовує і ІТ-фронт, зокрема це сталося напередодні, 13 травня. Наразі міськрада працює разом зі Службою безпеки України та Кіберполіцією над подоланням наслідків. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!