Львів'ян закликають не цілувати плащаниці та ікони

5456 0
У багатьох храмах плащаниця буде за спеціальними обмежувальними стрічками.
Фото: Юрій Гриньків, Galka

Фото: Юрій Гриньків, Galka

Львів'ян закликають не цілувати плащаницю. Перед нею можна буде лише приклонитись та помолитись. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив капелан ЛМР, речник Львівської архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк.

Читайте також: Львів готується до Великодня. Фото

Цього року у Страсну п’ятницю, 30 квітня, віряни УГКЦ й ПЦУ вшановуватимуть плащаницю. Через пандемію Церква рекомендує не цілувати ікони, зокрема і плащаницю. У багатьох храмах вона буде за спеціальними обмежувальними стрічками.

«Окрім того, що ми дотримуємось вимог МОЗ, у нас є внутрішній документ, який регулює поведінку священнослужителів в часі епідемій. Згідно з документом, доступ до цілування ікон чи інших посвячених речей є заборонений. Йти до Плащаниці можна, але біля неї стоятимуть обмежувачі. Вірні зможуть, схиливши свою голову перед Плащаницею, віддати шану Христові, також помолитись собі спокійно», – каже Павло Дроздяк.

Він додає, що від того, що прихожанин не цілуватиме плащаниці, не зменшиться сила його молитви, адже через пандемію християнам довелось переосмислити чимало церковних ритуалів.

«Цей рік пандемії навчив вірних до глибшого усвідомлення обрядовості. Наші люди уже звикли, що вони не цілують ікон, що вони прихиляють голови. Присутність у храмі під час відвідин Плащаниці – це і є справжньою молитвою. Це можливість побути з Господом. Сила однакова – доторкнуся я до ікони чи не доторкнуся, поцілую Плащаницю чи ні, головне моє внутрішнє намірення», – додає священник.

Читайте також: Як святитимуть паски на великдень та чи зникне з мапи львова кінотеатр на коперника. Головне за добу

Нагадаємо, Великдень і День міста у Львові пройдуть без масових заходів та з дотриманням всіх карантинних обмежень. Рада церков Львова розробила спеціальні рекомендації щодо святкування Великодня в місті. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!