«Неможливе стало реальністю». Фоторепортаж із відкриття Центру Шептицького

25475 0
Унікальна мультифункціональна бібліотека УКУ відкрила свої двері для львів’ян.
фото: Дем’ян Лінник

фото: Дем’ян Лінник

Український католицький університет у межах святкування свого 25-річчя урочисто відкрив Центр імені Митрополита Андрея Шептицького. Це унікальна для України бібліотека, поєднана з освітнім та громадським центром.

Центр почали будувати 2015 року у кампусі на вулиці Козельницькій, біля Стрийського парку. У будівництво вклали близько 150 мільйонів гривень. Проект розробила німецька компанія Behnisch Architekten.

Відкриттю Центру передувала Архиєрейська Божественна Літургія в храмі Святої Софії – Премудрості Божої, яку очолив Владика Борис Ґудзяк.

Після Літургії виступили головний фундатор центру Митрополита Андрея Шептицького Джеймс Темертей, головний архітектор центру Штефан Беніш, міський голова Львова Андрій Садовий та директор центру Олег Яськів.

Джеймс Темертей отримав символічний ключ від Центру імені Митрополита Андрея Шептицького від Владики Бориса.

«Хороші університети будуються навколо хороших ідей. Дуже багато людей долучилося до цього проекту. Цей досвід роботи у Львові був пізнавальним для мене. Для архітектора робота з такими людьми, які є у цьому університеті, є винагородою. Треба відчути ідею університету та його філософську місію. Я дякую кожному, хто допоміг нам втілити цю будівлю у реальність», – сказав Штефан Беніш.

«Через УКУ Бог промовляє до нас, –  додав Андрій Садовий. –  Ми маємо сумніви, маємо гріхи, проте через цей університет можна досягти своїх цілей. Неможливе стало реальністю завдяки Богу та праці людей. Це інвестиція у майбутнє. Університет має хороше майбутнє».

Будівля умовно поділена на чотири простори: нова бібліотека, аудиторії для навчання, публічний простір та адміністрація.

Робота центру розпочалась із мультимедійної виставки, присвяченої Митрополиту Андрею. «Це все, що ви зараз бачите, зроблено з любовю. Центр буде місцем зустрічі, тут буде широкий вибір для студентів та усіх відвідувачів. Дякую усім за допомогу та маю надію, що відкриття такої будівлі буде чимось новим для України», – сказав на її відкритті Олег Яськів.

Фото і текст – Дем’ян Лінник 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!