Незабаром свято Водохрещення: правила безпеки під час зимового купання

3055 0
Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації закликає мешканців області неухильно дотримуватися правил поведінки під час проведення заходів «йорданського святкування» на водних об'єктах. На цьому наголосив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Андрій Умрихін.
фото: nezabudkafoto

фото: nezabudkafoto

За словами Андрія Умрихіна, купання під час свята необхідно проводити  лише у спеціально облаштованих місцях, де організовано чергування рятувальників та медиків.

Насамперед у департаменті цивільного захисту закликають усіх мешканців Львівщини неухильно дотримуватися простих правил поведінки:

-не проводити самостійного купання на не облаштованих для цього водних об’єктах;

-занурюватись у холодну воду можуть тільки люди з попереднім досвідом купань. Адже перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму;

-під час святкування не заходити у воду в нетверезому стані;

-не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка під час святкування;

-не виходити на лід без необхідності. Перед тим, як вийти на кригу, варто переконайтесь, що вона достатньо міцна. Безпечним для однієї людини вважається лід товщиною понад 7 см, а для групи людей товщина льоду має сягати 15 см.

Також у департаменті наголошують: якщо ви виявили у себе перші ознаки загального переохолодження організму після купання (зокрема тремтіння, посиніння шкіри, болі у пальцях рук і ніг), негайно звертайтесь за необхідною медичною допомогою.

При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла та тепло одягти.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!