Незрячі на подвійних велосипедах вирушать зі Львова до Одеси

1821 0
У Львові стартує ІІ Всеукраїнський велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу!" за участю зрячих і незрячих людей з усієї України.
Фото: facebook/"Велопробіг "Бачу Можу Допоможу"

Фото: facebook/"Велопробіг "Бачу Можу Допоможу"

Упродовж двох тижнів велосипедисти відвідають 8 областей, подолають більше 1000 км українських доріг, поспілкуються з місцевими мешканцями, представниками влади і пресою. Розпочнуть свою подорож зі Львова 6 серпня, а завершать в Одесі 19 серпня.

«Наш проект – це можливість показати суспільству, що порушення зору насправді не обмежує. Подорожі, цікава робота, активний відпочинок, заняття спортом, вечірки з друзями – це все невід'ємна частина життя кожного, й інвалідність цьому не перешкода. Саме тому ми разом сідаємо на велосипеди, щоб набратись натхнення, поринути у пригоди, випробувати свої сили, знайти нових друзів та побачити Україну, кожен у свій спосіб», – повідомляють на офіційному сайті велопробігу.

Читайте також: У Львові може запрацювати спеціальний банкомат для незрячих

Велосипедисти обрали для своє подорожі незвичний транспорт – велосипед-тандем. Він складається із однієї рами та двох коліс, проте керувати ним може одразу дві людини, кожен має своє кермо, сідло та педалі. Велосипедисти будуть рухатися парами: незряча людина разом зі зрячою.

Додамо, що це вже другий пробіг "Бачу! Можу! Допоможу!". Перший відбувся минулого року, тоді велосипедисти відвідали 10 областей України і проїхали 3161 км.

Підготувала Інна Боровець

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!