Німецькі музиканти дадуть у Львові концерт єврейської музики

2658 0
У Львівській філармонії 9 листопада відбудеться унікальний концерт єврейської музики «Ледор Вадор» (Від покоління до покоління). Виконавцями будуть відомі музиканти з німецьких міст Веймар та Берлін.
Фото: nextworld

Фото: nextworld

Захід відбудеться за ініціатива Веймарської вищої музичної школи ім. Ференца Ліста, повідомили у прес-службі Львівської міськради. Концерт є початком масштабної співпраці із Львівської національною музичною академією ім. М. Лисенка, основним завданням якої стане дослідження та повернення скарбів єврейської культури України.

На концерті виступить камерний хор музичної школи імені Ференца Ліста, диригент – проф. Юрґен Пушбек. Солісти – кантори коледжу ім. Абрагама Гайгера (єдиної в Німеччині семінарії равинів) Авів Вайнберґ, Ассаф Левітін, Шуляміт Любовська. Фортепіано - проф. Яша Немцов.

Початок: 16:00

Вартість квитків: 20 грн

Квитки продаються у касі філармонії щоденно з 11.00 до 19.00 (тел. 235-89-46)

Довідка. Вища музична школа німецького міста Веймар заснована 1872 року з ініціативи видатного композитора та піаніста Ференца Ліста як елітарний навчальний заклад для оркестрових виконавців. Це не лише один із найдавніших спеціальних музичних закладів Німеччини, але й один із найбільш визнаних у Європі та світі сьогодні: тут навчається близько 850 студентів із 50 країн.

Минулого року у Вищій музичній школі заснована кафедра історії єврейської музики, якою керує відомий піаніст та музикознавець російсько-єврейського походження Яша Нємцов. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!