Нові тролейбуси «Електрон» виїдуть на маршрут №32 у Львові

3025 0
Раніше нові тролейбуси почали курсувати на маршрутах №27 та 31.
Фото: ГО "За якісний транспорт"

Фото: ГО "За якісний транспорт"

Нові тролейбуси «Електрон» виїдуть на маршрут №32, що їдуть від ЛНУ імені Івана Франка до вулиці Суботівської. Про це повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Читайте також: Маршрут тролейбуса №22 у Львові продовжать до автовокзалу

У грудні місто отримало перші 20 нових тролейбусів. Ще по 15 мають доставити у лютому та березні. Кілька тролейбусів із першої партії цього тижня обіцяють випустити на маршрут №32. Раніше нові тролейбуси почали курсувати на маршрутах №27 та 31.

Тролейбуси оснащені кондиціонерами та USB-зарядками. Ззовні на них нанесли нову жовто-білу ліврею з елементами герба Львова. Перші 10 тролейбусів доставили у депо ще на початку листопада.

Читайте також: Для Львова хочуть придбати ще 40 вживаних берлінських трамваїв

Нагадаємо, тендер на тролейбуси провели у листопаді торік. Ідеться про 17 мільйонів євро від ЄБРР, з яких 15 млн – кредит, і 2 млн – грант. Крім закупівлі нових тролейбусів, за ці кошти мають реконструювати тролейбусні мережі та відремонтувати трамвайне депо на Промисловій і тролейбусне депо на Тролейбусній.

Додамо, раніше Концерн «Електрон» виготовив для Львова трамваї, що зараз курсують на Сихів, а також – тролейбуси, автобуси та електробус. Усього місто замовило у підприємства 135 одиниць транспорту. Крім цього, у наступні два роки Львів візьме кредит на 100 тролейбусів із автономним ходом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!