У Львові електробус нового зразка має з'явитись у травні

3828 0
Приблизна вартість одного електробуса 180 тис євро.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Перший електробус нового зразка у Львові має з’явитись уже у травні. Кожного наступного місяця «Електрон» обіцяє виготовляти ще по 18, і так допоки не виготовить для Львова 250 електробусів. Про це міський голова Львова Андрій Садовий розповів в ефірі Тvoemisto.tv.

«Сьогодні «Електрон» розробляє нову модель електробусу для міста. Кілометр пробігу коштує 8 гривень, автобусу 22-24 гривні. Це вигідно й тому, що це львівський виробник, тут залишаються гроші, податки йдуть у місцевий бюджет. У травні «Електрон» обіцяє зробити перший екземпляр. Потім кожен місяць мають виробляти 18 машин»,  – зазначив міський голова.  

Читайте також: Новий електробус від львівського «Електрону». 21 факт про новинку. Оновлено

Міський голова також додав, що впродовж двох наступних років у Львоів має з'явиться 460 одиниць якісного, нового транспорту.

«Підписали з Електроном угоду на виробництво 250 електробусів. Також в тендері закупівля 100 автобусів. З наступного року їх вироблятимуть для Львова. Очікуємо на угоду з міжнародною корпорацією на 100 тролейбусів з автономним ходом. Також Електрон має виготовити 10 п'ятисекційних трамваїв. Впродовж двох років у Львів має зайти 460 одиниць якісного транспорту», – додав він.

Нагадаємо, що 10 вересня, у Львові підписали меморандум про закупівлю 250 електробусів. Їх впродовж трьох років має виготовити концерн «Електрон». Меморандум підписали міськрада, ЛКП «Львівелектротранс», ПрАТ «Концерн-Електрон» та концерн приватних перевізників «Екопастранс». Вартість одного львівського електробуса приблизно 180 тис євро



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!