Новий вірус краде дані кредитних карток. Як вберегтись?

7415 0
За дослідженням голландського програміста хакери помістили вірус, що краде дані платіжних карток, у 67 українських інтернет-магазинів. Існує декілька способів захисту кредитки від онлайн-скімінгу.
Фото: 0412.ua

Фото: 0412.ua

У 2015 році Віллем де Гроот - співзасновник і голова безпеки голландського еcommerce-сайту byte.nl. – почав складати список сайтів інтернет-магазинів, у яких після здійснення покупки хакерський код «крав» дані кредитної картки. Сьогодні до нього входить 5290 сайтів, з яких 67 – українські.   

Як пояснює програміст у своєму блозі: «У результаті онлайн-скімінгу (з англ. зняття верхнього шару – Авт.) дані вашої картки будуть вкрадені, так що інші люди можуть витрачати ваші гроші. У будь-якому разі цей спосіб є найефективнішим, тому що а) його важко помітити б) майже неможливо відслідкувати шляхи грабіжників. Якщо коротко – хакери отримують доступ до коду магазину, використовуючи невиправлені дефекти забезпечення в різних популярних комерційних програмах. Потім отримують контроль, встановивши код відслідковування... Після скімінгу кредитні картки продають на чорних ринках за 30 доларів».

Читайте також: Українців попереджають про новий вид SMS-шахрайства.

Щоб захиститися від крадіжки даних платіжної картки, українцям радять:

  • перевіряти домен онлайн-магазину на наявність у списку перед оплатою карткою через інтернет;
  • відкрити для онлайн-розрахунків окрему картку, яку поповнювати тільки перед купівлею і лише на необхідну суму;
  • підключити в банку сервіс підтвердження онлайн-платежів за допомогою пароля, що приходить в SMS (або інший аналогічний сервіс).

 

За матеріалами Ain.ua

Опублікувала Людмила Рубцова

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!