На правах реклами

«Обличчя міста»: яка компанія перемогла у номінації «Львів екологічний»

3320 0
Під час щорічного Конкурсу-промоції львівського підприємництва «Обличчя міста 2016» було обрано низку переможців в різних номінаціях. Перемогу у номінаціях здобуло 14 компаній, а володарями бронзової статуетки стали одразу дві компанії.

У номінації «Зелене місто: Львів екологічний» перемогу здобула відома не тільки у Львові компанія «Ензим». Впродовж останніх 10 років «Компанія Ензим» вклала багато зусиль та інвестицій в екологічні проекти Львівщини. Зокрема, на їхньому підприємстві працює єдиний у Львові та області сучасний комплекс очисних споруд. Це комплекс, який застосовує біологічні методи очистки стічних вод відповідно до світових технологій. На комплексі відбувається поглиблене очищення стоків, а також зменшено навантаження на міські очисні системи. Тут постійно впроваджують енергоощадні технології та дотримуються принципів збереження навколишнього середовища.

За словами Дмитро Афтанаса, президента Львівської торгово-промислової палати (організатори конкурсу), серед основних критеріїв відбору переможців було відкриття нових послуг, товарів, пропозиції по тому, як місто стає привабливішим. «В останні роки ми включили ще одну важливу складову – соціальну. Тобто соціально відповідальний бізнес для нас був у пріоритеті. До прикладу, мільйонні інвестиції компанії «Ензим» покращили Львів з точки зору екології», – розповідає Дмитро Афтанас.

«Ця нагорода – результат важкої праці. Також це результат злагодженої роботи команди, знання своїх потреб, залучення зовнішніх ресурсів. Компанією реалізовано один з інвестиційних проектів екологічного напрямку – модернізація очисних споруд. Ми покращили якість очисних споруд, це становило 2,5 млн євро інвестицій. Ми отримали ті показники, які ставили перед собою з самого початку», – розповідає Микола Шустер, технічний директор компанії «Ензим».

Серед здобутків компанії є і багато інших новітніх проектів. До прикладу, у результаті очищення стічних вод «Компанія Ензим» отримує близько 5,5 тисячі кубометрів біогазу на добу, який використовує як додаткове джерело енергоносіїв. Зокрема як пальне на потреби підприємства.  Зараз на підприємстві завершується монтаж другої додаткової технологічної анаеробної лінії очисних споруд.  Це дасть можливість не лише покращити очистку стічних вод, але й отримати для компанії додаткове джерело енергії — біогаз. Завдяки додатковій анаеробній технологічній лінії підприємство планує отримувати 7000 м3 біогазу за добу, що становить 70%  від потреб  уприродному газі.

Підприємство відкрито демонструє свою роботу та ділиться досвідом із зацікавленими організаціям, підприємствами, чиновниками та громадськістю.

Довідка. «Обличчя міста» – щорічний конкурс-промоція львівського підприємництва, організований Львівською торгово-промисловою палатою та Міською радою Львова з метою відзначення найуспішніших підприємств Львова. Нагорода є визнанням і подякою за значний внесок у розвиток міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!