Як виглядає турист у Львові 2015?

6385 1
Впродовж року Львів відвідує 2 мільйони туристів. Вони відвідують історичні місця міста, куштують львівську каву та найголовніше – отримують загальне враження від міста. Tvoemisto.tv дізналося яким є турист у Львові 2015.
фото: gazeta.lviv.ua, vgorode, varianty

фото: gazeta.lviv.ua, vgorode, varianty

5 іноземних туристів

Найпопулярнішим Львів залишається для поляків. Проте серед іноземних туристів можна також зустріти німців, американців й турків. За словами Марти Науменко, виконавчого директора громадської спілки «Об’єднання Львівський Туристичний Альянс», останні два місяці – вересень та жовтень, до Львова збільшилась кількість туристів з Білорусі. Також місто відвідують люди з Англії та Австрії, проте їхній відсоток все ще залишається низьким. Загалом, якщо порівнювати загальну популярність Львова серед українських та іноземних туристів, то частка внутрішніх гостей є більшою й складає 65%, а зовнішніх – 35%.

Читайте також: Яким є турист у Львові. Інфографіка

Що їдять й куди ідуть?

«Головною метою сучасного туриста у Львові є побачити архітектурний ансамбль центральної частини міста, який належить до спадщини ЮНЕСКО. Найбільше подорожуючих можна зустріти на площі Ринок та біля оперного театру, а також на Високому Замку», – розповідає Марта Науменко. Самостійно оглядає місто 85,5% серед українських туристів та 84,4% серед іноземних.

Найпопулярнішими серед відвідувачів міста залишаються тематичні заклади харчування. Загалом, у різноманітних кав’ярнях, ресторанах відпочиває 81,9% українських туристів та 81,6% з інших країн.

Читайте також: Скільки грошей у Львові залишають туристи?

Гендерна нерівність

«По маркетинговим дослідженням серед туристів, які відвідують Львів, переважають жінки. Щоправда, цей відрив є невеличким і складає 54% жінок та 46% чоловіків, відповідно», – розповіла Марта Науменко.

Як прибули до Львова й де живуть?

Українські мандрівники як головний транспорт добирання до Львова, обирають потяг, іноземні ж надають перевагу автомобілям, рейсовим автобусам чи літакам. Найпопулярнішим видом міського транспорту для туристів є трамвай. Проте більшість з них надають перевагу пішим прогулянкам (74,4% — внутрішні туристи, 87,9% — іноземні).

Читайте також: Львів'ян запрошують: найбільші музеї Польщі зробили безкоштовний вхід для туристів

Скільки витрачають?

Український турист витрачає у Львові протягом дня в середньому 94 євро, іноземний — 172 євро. Більшість внутрішніх туристів полюбляють орендувати квартири (33%), іноземці ж зупиняються в готелях (46,8%).

Статистичні дані надала прес-служба Львівської міської ради. Участь у дослідженні взяли 400 туристів.

Джерело: Центр туристичної інформації

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
12 Листопада, 2015 14:29
Іванна Куштують каву, а не коштують.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!