Очільник СБУ розповів, як служба бореться з тероризмом на Львівщині

2103 0
Сьогодні, 9-го лютого, під час засідання сесії ЛМР голова УСБУ у Львівській області Віктор Андрейчук доповів про найгучніші справи у роботі служби за останній час.
фото: Hyser

фото: Hyser

За його словами, основне завдання, яке ставить сьогодні перед собою Управління служби безпеки України у Львівській області, – будь-якими шляхами убезпечити територію Львівщини і не допустити поширення антиукраїнської пропаганди: «Якщо буде спокій на Львівщині, то буде спокій на всій Західній Україні».

Серед досягнень територіального управління СБУ Віктор Андрейчук називає: перше за 20 років затримання російського шпигуна. Після опрацювання матеріалів відповідними службами його ув’язнили на 10 років. Також працівники управління регулярно відслідковують, хто і з якою метою хоче потрапити в Україну загалом і на Львівщину зокрема. А також працюють над поверненням військових полонених. Відтак у грудні 2016 року львів'янин-кіборг Тарас Колодій повернувся додому після майже двох років перебування в полоні бойовиків.

«Нещодавно ми провели гучну операцію із затримання людей, які планували вчинення терористичних акцій. Вони  мали на меті захоплення влади в окремих містах області. Особи – затримані, матеріали – скеровані до суду. Єдине що хотів би зазначити, що це люди, які виросли у нашому місті, ходили із нами одними вулицями», – зазначив Віктор Андрейчук.

Щодо псевдозамінувань, які останнім часом у Львові почастішали, то очільник управління СБУ наголосив, що на кожне повідомлення виїжджають необхідні служби. «Таким чином ми вчимося, але це задіюється дуже багато людей. Якщо раніше повідомлення найчастіше надходили з окупованих територій чи Росії, то зараз досить часто телефонують місцеві мешканці. Часто телефонують хворі люди. Інколи – хочуть пожартувати або напідпитку», – повідомив він.

Також, за словами Віктора Андрейчука, СБУ постійно відслідковує кіберзлочинців. «У минулому році ми затримали 2 провайдерів, які поширювали інформацію, пов’язану із пропагандою створення національних республік тощо. Нами була проведена успішна операція – сервери вилучені».

Щодо антикорупційної діяльності, то за минулий рік в управлінні СБУ було задукоментовано 65 корупційних злочинів. Із початку цього року – вже проведено 3 операції. Зокрема, затримали на хабарі двох львівських прикордонників – керівників середньої ланки.

Додамо, що наразі на Львівщині запроваджено сірий колір терористичної загрози. Він оголошується при наявності факторів, що сприяють вчиненню терористичного акту. Особливих заходів реагування не передбачає: проводиться профілактична робота з населенням, інформування, вивчення нових методів боротьби з тероризмом, взаємодія з міжнародними структурами.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!