Одну з найгірших доріг Львівщини планують перетворити на автобан. Відео

24866 2
Трасу Львів-Тернопіль до липня відремонтують на відрізку від Винник до Золочева, а в перспективі планують створити на її місці міжнародний автобан.
фото: Inspired

фото: Inspired

Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, сьогодні під час брифінгу,  22 кілометри цієї ділянки уже відремонтовані, до липня планують завершити ще 56,7 кілометрів. Виконує середній ремонт дороги ТОВ “Автомагістраль-Південь”.

“Ремонт цієї дороги фінансується за рахунок кредитних коштів і складає порядка 250 млн грн. на ділянку з Винник до Золочева”, – повідомив Р. Замлинський.

В перспективі на цій ділянці має з’явитися автобан, вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян: “Далі будемо працювати спільно з Єврокомісією та урядом республіки Польща, щоби  отримати додаткове фінансування і мати в цьому місці повноцінний автобан європейського зразка, який в ідеалі з’єднає Балтику і Чорне море, Гданськ і Одесу”.

За словами Ростислава Замлинського, цього року на Львівщині планують відремонтувати не менше 500 км доріг на загальну суму понад 2 млрд грн. Вже розпочаті роботи на автошляхах Львів - Кам'янка-Бузька, Львів - Самбір,  Львів -  Пустомити, Миколаїв - Городок, а також дороги Бориня-Мохнате, Верхній Дорожів та інші. Близько 1 млрд грн. планують залучити із митних надходжень. Як сказав Володимир Омелян, 1 км доріг на Львівщині обходиться у 6-8 млн грн. 

Підготувала Зоя Красовська 


Читайте також:
11 Квітня, 2017 20:51
Fafa111 А на одному з Тернопільських сайтів розповідали,що трасу Тернопіль Львів,вкладуть бруківкою(фірми яка належить меру С.Надалу(ну чи його жінці)).То шось нестикується...!?
11 Квітня, 2017 10:47
Я Який нах автобан в населених пунктах!!?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!