Синьо-жовті мости у Львові: патріотизм чи несмак?

3415 1
У Львові у синьо-жовті кольори розфарбували вже кілька мостів – два у Сихівському районі міста, також на вулицях Княгині Ольги, Кульпарківській, Стрийській. Для того, щоб провести таку акцію, потрібно мати погодження від районної адміністрації. Львів’яни ж до такої ініціативи ставляться по різному - вона до вподоби не всім, а дизайнери стверджують, що такі мости у міському середовищі мають не зовсім естетичний вигляд.
Фото активістів

Фото активістів

Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк таку ініціативу схвалює. За її словами, це піднімає патріотичний дух у нелегкий час. 

Волонтери подають звернення на ім’я міського голови про надання погодження і потім це звернення скеровують до райадміністарції, повідомила вона у коментарі  tvoemisto.tv.

За її словами на Сихові активісти розфарбували два мости. Перефарбовувати їх не планують. До весни вони точно будуть у такому ж вигляді, запевнила Ірина Маруняк.

«Хочу подякувати волонтерам за таку ініціативу. Я не заперечую її, а підтримуюю, тому що це підвищує патріотизм і тих молодих людей, які розфарбовують мости в кольори нашого прапора, і людей які проживають у Львові чи приїждають сюди. Я вважаю, що в теперішній нелегкий час це підтримує дух наших мешканців», - розповіла Ірина Маруняк.

Водночас дизайнер Олександр Шутюк переконаний, що підряд фабувати мости у синьо-жовті кольори не естетично по відношенню до міста, адже у міському середовищі вони виглядають надто яскраво.

«Якщо хочеться такі речі робити, то краще поставити прапори на будинках чи вздовж мосту. Часто фарбують неякісною фарбою, яка буде злазити і це теж не буде гарно», - пояснив він.

Нагадаємо, одним з перших активісти розфарбували міст на вул. Княгині Ольги – 4 липня. У акції взяли участь близько 30 людей, що скоординувались через соцмережі. На фарбування мосту витратили 1300 грн та 4 години.

Із районною адміністрацією та міліцією активісти тоді своїх дій не узгоджували. Під час фарбування мосту «постраждали» деякі автомобіл, які стояли на парковці під мостом, адже людей про акцію не попередили.

2 серпня в рамках акції «Зроби своє місто яскравішим» громадські активісти розмальовували в жовто-блакитні кольори міст, що на вул. Стрийській в районі Податкової адміністрації.                                                                               

З 21 по 23 серпня активісти розмальовували найбільший міст у Львові, що сполучає райони Шувар та Новий Львів

Як повідомили tvoemisto.tv очевидці, під час розфарбовування моста на вул. Кульпарківській, активісти стояли на дорозі збирали гроші на фарбу.


Читайте також:
30 Серпня, 2014 12:32
гість нехай будуть розфарбовані, краще ніж поіржавілі
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!