Охочих ремонтувати вікна львівської ратуші так і не знайшли

1566 0
Тендери оголошували двічі, однак вони не відбувалися через відсутність учасників.
фото: touristclub.kiev.ua

фото: touristclub.kiev.ua

Запланована реставрація вікон будівлі Львівської міської ради на площі Ринок, 1 цього року не відбудеться. Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv  начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, торги на ці роботи вартістю у 3,89 млн грн оголошували двічі, однак вони так і не відбулися через відсутність учасників.

Аналогічна ситуація із тендером на реставрацію вікон та дверей у будівлі колишнього страхового товариства «Дністер» по вулиці Руській, 20. Там планувалися роботи на майже 2,4 млн грн.

«Тендери на Руську і на Ратушу переносилися, бо ніхто не зголосився. Ми не можемо знайти виконавців: оголошуємо тендер, ніхто не береться», –  розповіла вона.

Читайте також: У Львові цьогоріч реставруватимуть десятки пам'яток архітектури. Перелік об’єктів

За словами Онищенко, фірми не беруть участі в таких тендерах, бо не мають достатнього числа реставраторів або ж мають цікавіші пропозиції.

Водночас вона зауважила, що міська рада має великий клопіт з тендерами на реставраційні роботи з пам’ятками місцевого значення, тому що в червні змінилося законодавство щодо ліцензування реставраційних робіт.

«По вулиці Шевченка відбувся тендер , але ми не можемо тепер підписати угоду з переможцем, бо законодавство змінилося», – розповіла Онищенко. За її словами, раніше були два види ліцензій – на пам’ятки місцевого та національного значення. Однак у червні було внесено зміни, згідно з якими залишилася лише одна ліцензія з доволі високими кваліфікаційними вимогами і фірми, що мають ліцензії першого типу, зараз не можуть брати участі в тендерах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!