«Океан Ельзи» представив кліп на пісню «Мить». Відео

6443 0
Сьогодні «Океан Ельзи» представили свій черговий відеокліп на пісню «Мить». На запис цієї пісні Святослав Вакарчука спонукала ситуація на сході України, а завершити її надихнула мужність бійців АТО, які перебували в госпіталі після поранень.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

За словами Святослава Вакарчука, цю пісню він написав за 15 хв. під враженнями від ситуації на Сході України в лютому 2015 року.

«Лютий 2015 року... Новини зі Сходу надходять зі страшними цифрами поранених та загиблих. А за кожною цифрою - чиєсь життя, чиясь доля! Важко уявити, що відчуває людина на війні... про що думає важкопоранений, коли розуміє, що це, можливо, останні хвилини його життя. Я не міг заспокоїтись поки не написав пісню», – зазначив музикант.

Однак він тоді так і не зумів написати її до кінця.

Надихнув на її завершення важкопоранений боєць з АТО, який перебував у госпіталі.

«Наприкінці травня я був в госпіталі. Перед однією палатою лікар мене попередив, що хлопець, якого зараз побачу, поранений на війні, дивом вижив в надлюдських умовах. Осколком йому відірвало руку... І з цим дуже важким пораненням він провів 4 (!) доби на морозі. Один. Бо інші загинули чи замерзли. Потім лікарям довелося ампутувати йому ще й обидві відмороженні стопи … але він Вижив! Я хвилювався перед знайомством та лише до тієї миті, поки не зайшов до нього і побачив перед собою впевнену, усміхнену людину, яка заряджала мене своїм оптимізмом, планами на майбутнє і якоюсь неймовірною енергетикою. В його душі була весна! Він ділився нею з усім світом! Того ж вечора я знову повернувся до пісні та дописав в ній останній рядок, якого мені не вистачало весь цей час», – написав Святослав Вакарчук.

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!