Олеський, Підгорецький та Золочівський замки перейшли у власність держави

11991 0
Крім того, депутати ЛОР передали Міністерству культури оборонну вежу у селі П’ятничани.
фото: То є Львів

фото: То є Львів

Депутати Львівської облради під час пленарного засідання 12 березня дали згоду на безоплатну передачу Міністерству культури низки об’єктів нерухомого майна, що належать до культурної спадщини. Про це повідомляє IA ZIK.

Зокрема, йдеться про оборонну вежу у селі П’ятничани, Олеський, Золочівський та Підгорецький замки, які перебувають у користуванні Львівської національної галереї мистецтв.

Читайте також: Підгорецький замок уперше за 79 років відкрили для відвідувачів

Нагадаємо, що у 2017 році ці об'єкти Львівська обласна рада планувала прийняти замки та ще три об'єкти культурної спадщини в комунальну власність, проте частина депутатів побоювалася, що таким чином їх хочуть приватизувати. Як сталося, що Олеський, Золочівський та Підгорецький замки фактично нікому не належали, пояснював у колонці Tvoemisto.tv директор Галереї мистецтв Тарас Возняк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!