Як хочуть реорганізувати рух на вулиці Бандери. Відеосимуляція

5539 0
Львів'янам представили напрацювання, як пропонують організувати рух на вулиці Бандери після її реконструкції.
Фото: mobility.lviv.ua

Фото: mobility.lviv.ua

Фахівці компанії А+С Україна, відповідно до напрацювань авторів проекту «Вулиця для всіх», розробили відеосимуляцію руху на вулиці Степана Бандери. Як зазначили в Інституті міста, відео – це звіти наслідків проектних сценаріїв реконструкції вулиці, обрахованні у програмному середовищі PTV Vissim. Коментує Віталій Бойко, спеціаліст із моделювання компанії А+ С Україна. 

Відео 1. Це симуляція існуючого стану в ранкову годину пік, на якій можемо побачити всіх учасників руху. Тут є свої особливості, наприклад, як індивідуальний транспорт випереджає на підходах до вузла трамвай та об’їжджає громадський транспорт по центральній реверсивній смузі в місцях його зупинки. Також в ній показано паркування посередині проїжджої частини в районі вулиці Єфремова, показано, як люди переходять дорогу на неіснуючому пішохідному переході.

Відео 2. На цьому  відео відтворений вже проектний варіант теж в ранкову годину пік. Зокрема, показано, як індивідуальний транспорт йде слідом за громадським транспортом (теж зупиняється та очікує в місцях зупинки громадського транспорту).

Слід зазначити, що в цьому варіанті збільшується допустима швидкість індивідуального та громадського транспорту до 50 км за годину, за рахунок замінення бруківки на асфальтобетон, що повинно компенсувати затримки в місцях зупинок громадського транспорту. Також показані доріжки для велосипедистів та паркування між деревами. Біля вулиці Єфремова показано новоутворений (легалізований) пішохідний перехід, а на перетині вулиць Карпінського – Бандери – Коновальця утворюється ще один світлофорний об'єкт.

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери. Візуалізація

Відео 3. Це відео є  підпроектним рішенням до проектного варіанту, котрий відрізняється лише тим, що на підході до перетину вулиць Бандери – Антоновича (як їхати з центру) з’являється смуга для правоповоротного маневру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!