Ощадбанк запровадив технологію 3D Secure для захисту платежів в інтернеті

5916 0
Здійснити платіж за новою технологією можна лише на сайтах, які до неї підключені.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Відтепер під час онлайн-оплати на сайтах, які підтримують технологію 3D Secure від Ощадбанку, користувач картки отримуватиме одноразовий пароль для підтвердження розрахунку по кожній операції. Сайти з підтримкою 3D Secure мають позначення Verified by VISA або MasterCard SecureCode. Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Розрахунки на сайтах, що не підключені до цієї технології, здійснюються як і раніше з введенням реквізитів: номера картки, строку її дії та CVV-коду, що розміщується на звороті картки.

Пароль для додаткової перевірки можна отримати в SMS-повідомленні, надісланому банком. Якщо клієнт не підключив сервіс SMS-повідомлень або не повідомив банку свій фінансовий номер, отримати одноразовий пароль можна в банкоматі або інформаційно-платіжному терміналі.

Ощадбанк нагадує основні правила безпеки для користувачів платіжних карток:

∙ не повідомляти реквізити своїх карток стороннім особам, у тому числі тим, хто представляються співробітниками банку;

∙ не реагувати на SMS-повідомлення про начебто блокування картки або підозрілі операції. SMS-повідомлення від банку надходять виключно від Oschadbank і з жодних інших номерів надійти не можуть;

∙ не передзвонювати на невідомі номери і не розголошувати в телефонній розмові з невідомими особами дані своїх карток. Клієнт може зв'язатись з Ощадбанком тільки за телефоном Контакт-центру: 0 800 210 800, який завжди вказується в повідомленні;

∙ підключити SMS-банкінг, щоб мати доступ до інформації про історію руху коштів на своєму рахунку;

∙ для онлайн-покупок відкривати віртуальну картку та користуватись лише перевіреними сайтами;

∙ встановлювати ліміти на зняття готівки та розрахунки в торговельній мережі та Інтернеті (це можна швидко та зручно зробити в «Ощад 24/7»);

∙ для безпечного користування інтернет-банкінгом завжди перевіряти адресу, яка вводиться. Вона має починатись з https://, а не з http://.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!