Будинок в історичному ареалі Львова перебудують під офіси, але фасад обіцяють зберегти

6861 0
Виконком дозволив будівництво офісів на вул. Федьковича, 51а.
Фото з презентації під час виконкому у Львівській міській раді

Фото з презентації під час виконкому у Львівській міській раді

Замість історичного будинку на вулиці Федьковича зведуть офісну будівлю, давній фасад обіцяють зберегти. Сьогодні, 12 серпня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради погодили видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво на вул. Федьковича, 51а.

«Йдеться про ділянку, яка розташована поруч із проєктованим багаторівневим паркінгом. Його зводитимуть інші інвестори. Це історична будівля, де є цінний фасад з аттиком, вона є пам’яткою, маємо рішення зберегти фасад. Проєкт пройшов історичну консультативну і містобудівну ради, отримав позитивний висновок управління історичного середовища ЛМР. У тильній частині забудови передбачено паркомісця», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Львівський ринок «Верхній Шувар» перетворюють на торгово-розважальний комплекс. Візуалізація 

Він зазначив, що проєктант запропонував цікаве рішення дахового рівня. На візуалізації видно, що офісну будівлю пропонують збудувати із високими вікнами.

Містобудівні умов та обмеження отримало ТзОВ «Західна ювелірна група». Будівля розташована у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста. Гранично допустима висотність будинків у цьому районі становить 20,20 метрів. Забудувати ділянку планують на 94%.

Читайте також: Партнер Козловського зведе житловий квартал біля стадіону «Україна»

За даними аналітичної системи YouСontrol, ТзОВ «Західна ювелірна група» зареєстроване майже 20 років тому у Львові, на вулиці Федьковича. Основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, також компанія займається торгівлею годинниками та ювелірними виробами. Кінцевим бенефіціарним власником є Андрій Гаврилів, він у 1994 році заснував та очолив приватне підприємство «Адамас», з нього почалась історія групи компаній, які зараз працюють у різних сферах економіки: будівництво та управління нерухомістю, роздрібна торгівля, виробництво ювелірних виробів.

Нагадаємо, торік у Львові оголосили Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію розвитку території між вул. Городоцькою, вул. Юрія Федьковича, пл. Липневою, прилеглої до Привокзального ринку.

Вікторія Савіцька 

Візуалізації з виконкому ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!