Пацієнти зможуть обирати сімейних лікарів у приватних клініках

2854 1
Національна служба оплачуватиме їм за тими ж тарифами, що й державним та комунальним закладам
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Міністерство охорони здоров’я не проти того, щоби приватні клініки залучали до реформи первинної ланки системи охорони здоров’я, розповів Tvoemisto.tv  заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

За його словами, пацієнт може піти в приватну клініку і підписати декларацію з відповідним фахівцем, який  там працює. Але Лінчевський підкреслив, що при цьому Національна служба здоров’я України оплачуватиме за цього пацієнта таку ж суму, що й державним закладам – близько 200 грн на рік.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

«Якщо приватна лікарня набирає дві тисячі пацієнтів, то отримує по цих 200 грн за кожного, які ми можемо перерахувати в приватну лікарню. А  все що зверху – пацієнт доплачує самостійно», – сказав він.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, планується, що після реформи наступних рівнів медичної системи такий же принцип застосовуватимуть і для хірургічних втручань – пацієнт зможе звернутися до приватної клініки з приводу операцію. НСЗ зможе оплатити цю послугу за тарифом, встановленим для державних та комунальних медзакладів, а різницю пацієнт оплачуватиме сам.

Нагадаємо, з першого квітня громадяни України почнуть обирати сімейних лікарів в рамках реформи первинної ланки меддопомоги в Україні. Очікується, що цей процес триватиме до кінця 2018 року.


Читайте також:
23 Березня, 2018 13:18
Ольга А який сенс приватній клініці брати пацієнта за цією реформою і підписувати декларацію, якщо в них і так пацієнтів не бракує і одна людина за один прийом лише 300-400 грн мінімум там залишає за консультацію?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!