На правах реклами

Пекарня просто неба для маленьких львів’ян: як у Львові пройшло «Свято хліба»

2933 0
Спеціально облаштована фотозона, безліч «смачних» майстер-класів та дегустацій, розіграші подарунків і ще багато цікавого очікувало на львів’ян у Музеї народної архітектури і побуту в неділю, 10 вересня, під час щорічного міського заходу «Свято хліба». «Компанія Ензим» (ТМ «Львівські дріжджі») – традиційний генеральний партнер події.

«Ми підготували масу різноманітних заходів та конкурсів. Найуспішніший досвід ми взяли з минулого року, адже найпопулярнішим заходом для всієї родини була «Весела пекарня», яку ми організували і цього року. Дітки за допомогою наших пекарів-вчителів готували хліб та різні смаколики», – розповідає генеральний директор «Компанії Ензим» Олена Вовк.

Цьогоріч близько сотні дітей вчилися випікати власноруч приготовані булочки та рогалики.

«Треба молоко змішати з дріжджами… і ліпити з кокосовою начинкою, з яблуком можна, маленький Ярослав ділиться деталями приготування випічки, які найкраще запам’яталися. – Мені найбільше сподобалося зліплювати начинки з тістом».

Мама Ярослава – Катерина каже, що на «Веселу пекарню» з малечею приходить щороку: «Такі майстер-класи дозволяють нам реалізувати мрії. Це вже не перший рік ми відвідуємо такого роду заходи. Діти поспішали сюди, хотіли спробувати себе в ролі кухарів».

Також відвідувачів свята тішили виступи улюблених гуртів, численні ярмарки та конкурси. Окрім цього, мешканці та гості міста могли безкоштовно отримати миттєве фото на згадку у святковій фотозоні. А завершив свято вже традиційний розіграш хлібопічок від «Компанії Ензим» серед найкращих господинь.  

«Свято в першу чергу важливе для львівських родин, тому що хліб – це символ достатку. Щороку від 3-х до 10-ти тисяч відвідувачів приходить сюди», – розповідає Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького.

Олена Вовк переконана: лише «інвестуючи» у культурні проекти та працюючи над розвитком Львова, він буде тим містом, у якому хочеться жити та куди хочеться повертатися. «Львів – комфортне місто, і це підтверджено різноманітними українськими рейтингами. Для того, щоб він був ще комфортнішим, потрібні різноманітні культурні, соціальні ініціативи. «Свято хліба» якраз і є одним з тих заходів, який ми підтримуємо у Львові і який робить Львів тим, чим він є. Це захід з надзвичайно приємною сімейною атмосферою, який прививає культурні традиції, розповідає про важливість хліба і є частинкою нашої країни, нашого міста», – додає генеральний директор «Компанії Ензим».

Нагадаємо, «Свято хліба» проводять у Львові з 2005 року.

Фото: Назарій Юськів

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!