Передаємо за проїзд. На Львівщині скоротять кількість пільговиків

3277 3
У міських та міжміських маршрутах Львова зменшать кількість пільговиків. Із 15 квітня право на пільговий проїзд матимуть чотири категорії пільговиків, решті доведеться платити половину від вартості проїзного квитка. Про це повідомила ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників».

«Згоди дійшли Львівська облдержадміністрація і перевізники регіону. Оскільки бюджет країни (зокрема президент ветував відповідний закон) і місцеві кошториси не передбачають фінансів для компенсацій перевізникам за пільгові перевезення, то влада і АТП домовилися возити на приміських і міжміських маршрутах безкоштовно чотири категорії пільговиків», - йдеться в повідомленні ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників».

Зокрема, право на пільговий проїзд надається:

- учасникам бойових дій (інвалідів війни (АТО));
- членам сімей загиблих в АТО;
- інвалідам першої групи загального захворювання ;
- інвалідам першої групи по зору із особою, що супроводжує;
Надання послуг з пільгових перевезень іншим категоріям громадян здійснюватиметься за умови сплати ними 50% вартості проїзду. 
Такий порядок діятиме до введення адресної грошової допомоги на транспортні послуги соціально незахищеним категоріям громадян, але не довше, ніж до 31 грудня 2016 року.

Більше деталей з приводу нововведення стане відомо згодом.

Нагадаємо, що у Львові з 11 березня пільговики у львівських маршрутках можуть їздити безкоштовно тільки з 10:00 до 16:00 год. 

Опублікувала Мар’яна Федина

13 Квітня, 2016 14:22
питання А чи це законно? Кабiнет мiнiстрiв такого рiшення не приймав?
12 Квітня, 2016 10:25
Львів'янин Звичайно, грошей для депутатів та чиновників не вистачає, а тут ще якісь нахабні пільговики на них зазіхають!
12 Квітня, 2016 09:55
Порядок маршрут Львів-Дубляни: гроші за проїзд регулярно, квитки - майже ніколи.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!