Перевізники у Львові хочуть підвищити вартість проїзду до 7 гривень

2827 0
Новий тариф обговорюватимуть після визначення перевізників на маршрутах міста. Конкурс мають оголосити до 5 травня.
Фото: Микита Гладченко

Фото: Микита Гладченко

Приватні перевізники Львова хочуть підвищити вартість проїзду у міських маршрутках до 7 гривень. Про це під час прес-конференції розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

«Це тариф, який на сьогодні повинен би діяти і забезпечити самоокупність автотранспортного підприємства, капітальний ремонт автобусів, які обслуговують маршрути, та приведення їх до належного рівня», – говорить він.

Читайте також: Мешканцям Львівщини компенсуватимуть 135 гривень за пільговий проїзд

Тариф будуть переглядати після проведення конкурсу перевізників. У рамках укладення угоди з перевізником обговорять також питання відшкодування перевезень пільговиків – навіть якщо місцева влада не ухвалюватиме монетизацію пільг на проїзд, яку затвердив Кабмін 14 березня.

«Позиція міської ради однозначна — ми не розглядаємо питання підвищення тарифів. Навпаки, маємо багато зауважень і претензій до роботи приватних перевізників. Якщо вихід на рейс комунального транспорту становить 90% і більше, то на приватних маршрутах — 50−60%. Така ситуація є не припустимою і викликає обурення як наше, так і мешканців», – каже заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, що про подорожчання проїзду до 7 гривень раніше також вже говорив член транспортної комісії ЛМР Мирослав Данилків. Попередня зміна тарифу з 4 до 5 гривень відбулася 18 грудня 2017 року.

Анна Єгорова

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!