Першу частину Зеленої лінії у Львові прокладуть у парку Івана Павла ІІ

7917 0
Ця ділянка стане демонстраційною, натомість у майбутньому цей маршрут має протягуватись на 8 км.
Фото: Uran Curators

Фото: Uran Curators

Першу частину велопішохідного маршруту, що з’єднає Сихів і центр Львова, прокладуть у парку Івана Павла ІІ. Сьогодні, 22 травня, виконком ЛМР надав ЛКП «Львівавтодор» функції замовника.

Читайте також: Як центр Львова планують з’єднати з Сиховом Зеленою лінією. Відео

Як розповіла заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, доріжка пролягатиме від вулиці Скрипника до вулиці Хоткевича через парк.

Проєкт розробляли у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Як уточнили Tvoemisto.tv  у пресслужбі ЛМР, вартість робіт наразі не відома.

Ця ділянка стане демонстраційною, натомість у майбутньому цей маршрут має протягуватись на 8 км. Він пролягатиме від Центру Довженка через межу парку Івана Павла ІІ, берег річки Зубра, Хуторівку, територію католицького університету до вулиці Луганської та залізничної станції «Персенківка», далі вулицею Козельницькою та через два парки – Стрийський та Парк культури. Завершуватиметься маршрут на вулиці Вітовського.

Читайте також: Зелене кільце. Як створити у Львові суцільні паркові зони

Зелений маршрут із Сихова до центру планують облаштувати вже кілька років. Одну з перших концепцій розробили в Urbanideas, за якою через Парк культури мала проходити канатна дорога, а до кінцевої Шувару мала б їхати монорейка. 

Ще кілька варіантів маршруту розробляла «Групи 109». Цей проєкт був менш затратним і коротшим. Натомість концепцію першої ділянки розробили в Urban Curators. Детальний проєкт та відрізки маршруту можна переглянути за посиланням.

Крім безпосередньо маршруту, проект передбачає створення додаткових просторів, наприклад, спортивні чи дитячі майданчики. Крім цього, Зелена лінія може дати старт розвитку заміського велосипедного маршруту – вздовж русла Зубри чи у напрямку Винниківського лісу.

В Україні зелений маршрут планують прокласти у Харкові. Там зелені коридори мають охопити 58 км уздовж чотирьох міських річок. Також торік збудували велопішохідний міст у Києві, який пролягає над Володимирським узвозом. Схожі проекти реалізовують у США та Європі, зокрема у Цюриху та Берліні.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!