Першачки, які підуть до школи наступного року, вчитимуться 12 класів

3722 0
Першокласники, які підуть до школи 2016 року, вже вчитимуться дванадцять років.
Фото: kidmade.com.ua

Фото: kidmade.com.ua

Про це розповів міністр освіти та науки Сергій Квіт в ефірі програми "Ранок у великому місті", – передає Еспресо.TV. За його словами, перехід на дванадцятирічну систему шкільної освіти буде здійснюватися поступово. "Цей перехід не буде одномоментний. Діти, які вступлять до школи в 2016 році, закінчать 12-річну школу. Я думаю, що це буде поступово, і на той час ми зможемо організувати і матеріально-технічне забезпечення, і кадровий склад тощо", – сказав Сергій Квіт.

Читайте також: У львівських школах готуватимуть програмістів

Дванадцятирічна система, за словами міністра, співпадає з сучасними вимогами до освіти, і дозволить освоїти всю шкільну програму. Однією з причин скарг на сучасні шкільні програми Квіт назвав їх перевантаженість. "Наші програми визивають скарги, вони перевантажені, нецікаві. Одна з причин - тому що був забраний 12 рік, і ці програми спресувалися", – сказав міністр.  

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!