В Україні змінили правила отримання посвідчення водія

5661 0
Кабмін встановив видачу першого посвідчення водіям строком на 2 роки.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Кабінет Міністрів України встановив видачу першого посвідчення водіям строком на два роки з обміном на постійне у разі не більше двох порушень, передає Інтерфакс.

Згідно з постановою №885 від 10-го листопада, водійське посвідчення, видане особі вперше, дійсно протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортним засобом, під яким мається на увазі заборона перевищувати швидкість 70 км/ ч.

Посвідченням водія, виданим уперше, є документ, отриманий після здачі особою, що раніше не мала водійського посвідчення або яка була позбавлена права на керування транспортним засобом, теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також: Я – на головній! Чому Львів у п’ятірці міст за кількістю аварій в Україні

Обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення терміну його дії проводиться без складання іспитів за умови здійснення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху.

У разі вчинення особою протягом двох років з дня видачі вперше водійського посвідчення трьох і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху обмін такого посвідчення здійснюється зі складанням теоретичного і практичного іспитів.

Повернення посвідчення водія особам, які мають його вперше, і позбавленим права на керування транспортними засобами, не здійснюється. Відновлення права на керування транспортними засобами у такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складання іспитів.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

При обміні водійського посвідчення, отриманого вперше, до завершення терміну його дії, особі видається нове посвідчення, яке вважається виданим вперше, із зазначенням терміну дії посвідчення, яке підлягає обміну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!