Перші серед останніх: Україна очолила світовий рейтинг за рівнем інфляції

1994 0
За підсумками 2015 року рівень інфляції в Україні перевищив показники інших країн, що увійшли до світового рейтингу країн за темпами інфляції, складений американським ЦРУ.
фото: golospravdy.com

фото: golospravdy.com

Як повідомляє biz.nv.ua з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ, за рік інфляція в країні зросла в півтора рази - до 49%.

Відзначається, що наша країна посіла 225 місце в списку. Однак на 226-й позиції значиться Венесуела, показники якої в рейтингу не вказані.

Серед найближчих сусідів України - Південний Судан (41%), Сирія (33,6%) та Ємен (30%). Росія з показником інфляції в 15,4% розташувалася на 216 місці, Білорусь (15%) - на 214, Узбекистан (11%) - на 212.

33 країни рейтингу закінчили рік з дефляцією. У першій десятці країн з найнижчим рівнем інфляції - Ліван, Північні Маріанські острови, Афганістан, Греція, Швейцарія, Мікронезія, Литва, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сальвадор і Польща.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!