Перший підземний паркінг у Львові планують будувати на площі Петрушевича

4070 0
На площі Петрушевича може з’явитися перший у місті підземний паркінг на кількасот авто.
Фото: www.asnu.net

Фото: www.asnu.net

Про це під час дискусії «Розвиток районів Львова: як зміниться центр міста» повідомив новий очільник ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський. За його словами, інвестиційний конкурс для цієї ділянки планують оголосити в середині 2018-го року, тож саме на площі Петрушевича, найімовірніше, збудують перший міський підземний паркінг на кількасот автівок.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

«Розглядаються й інші ділянки для будівництва підземних паркінгів. Але саме - площа Петрушевича є такою, що не порушує нічиїх інтересів», – додав екс-керівник Львівавтодору Олег Береза.

Нагадаємо, виконком Львівської міської ради затвердив детальний план території, обмеженої вулицями Шота Руставелі, Зеленою та площею Петрушевича. Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, над паркінгом на 300 авто планують влаштувати громадський простір. Також у процесі підготовки документації відмовилися від ідеї провести дорогу, тому що вона перетворювала сквер на острівець.

Загалом у центрі Львова планують збудувати щонайменше два підземні паркінги: перед університетом імені Івана Франка та на площі Петрушевича. Розглядається також ідея спорудження підземного паркінгу біля головного залізничного вокзалу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!