Біля Латинської катедри відкриють ще один ресторан

3002 0
Перший та підвальний поверхи будинку біля катедри реконструюють.
фото з google maps

фото з google maps

Виконавчий комітет Львівської міськради дав дозвіл на реконструкцію першого та підвального поверхів у будинку на пл. Катедральній, 7-8 під заклад громадського харчування.

Дозвіл на реконструкцію отримало ТзДВ «Діамант», яке раніше це приміщення використовувало, як ювелірну майстерню. На початку літа фірма змінила власників – одним з співвласників стала Віра Вольф, яка згідно з Youcontrol також є власницею кількох кафе та ресторанів у Львові.

Читайте також: Львівський заклад потрапив у топ-10 найкращих пивних закладів Європи

Реконструкція будівлі передбачає відновлення входу до приміщення збоку вулиці Сатроєврейської. Як повідомила під час засідання виконкому начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, зараз це приміщення перебуває у жахливому стані.

Зазначимо, що це питання кілька разів виносили на розгляд виконкому та щоразу переносили.

Нагадаємо, у березні 2018 року у Львові на площі Ринок, 36 відкрили ресторан «36 По» з акулами, будівництву якого передували низка скандалів щодо руйнування історичної будівлі.

Довідка

Будинок латинського архієпископа на пл. Катедральній 7-8 – триповерховий класицистичний, збудований у 1789–1792. Наприкінці XIX ст. тут працювало архітектурно-будівельне бюро Івана Левинського. 1888 року дім реконструйовано. Разом із цим на фасаді від вулиці Театральної встановлено чотири погруддя польських королів скульптора Віктора Заккі.

Візуалізації надані ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!