Перший урок у школах Львова присвятять єдності України

3353 0
Цього року перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах Львова пройде під назвою «Україна – єдина країна». Така тема зумовлена суспільно-політичною ситуацією та подіями останніх місяців в Україні. Перед початком уроку хвилиною мовчання буде вшанована пам’ять Героїв Небесної сотні та загиблих у зоні АТО.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Про це tvoemisto.tv повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Як пояснюють в управлінні освіти Львівської міської ради, метою першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності країни, незалежної, демократичної та заможної держави.

Під час уроку дітям розкажуть про історію становлення державності України, вчитимуть шанувати державні символи, поважати традиції українців та представників інших національностей, що населяють країну. Пояснять важливість відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави і українського народу.

На урок будуть запрошувати гостей – громадських, наукових, культурних діячів, представників влади, відомих українців.

За попередньою інформацією, в перший клас цього року у Львові піде 7 431 дитина. Ця цифра може відрізнятись від кількості дітей, які підуть цього року до школи, через те, що деякі батьки подавали заявки не в один навчальний заклад, а у декілька, пояснюють в управлінні освіти.

«Остаточна кількість цьогорічних першачків буде відома 1 вересня. До цього часу батьки остаточно вирішать, куди піде вчитись їхня дитина.

Нагадаємо, що у 2013-14 навчальному році кількість першокласників у Львові становила 8 408 дітей. Зменшення кількості першачків зумовлений низькою народжуваністю та небажанням багатьох батьків віддавати свою дитину в перший клас у шестирічному віці.

Також цього року школи і дитсадки Львова приймуть на навчання 118 дітей зі східних областей України та Криму. З них 95 дітей піде у перший клас, а 23 – відвідуватимуть дитячі садочки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!