Петиція про запуск великих автобусів до Брюховичів набрала необхідну кількість підписів

3321 1
Менш ніж за місяць львів'яни зібрали 500 підписів під петицією.
фото: кінцева зупинки маршрутки №8 (Ірина Сало)

фото: кінцева зупинки маршрутки №8 (Ірина Сало)

Петиція до Львівської міськради про запуск великих комунальних автобусів до Брюховичів набрала необхідні 500 підписів. Станом на 12 жовтня її підписали 502 мешканця. Тепер петицію зобов’язані розглянути депутати Львівської міської ради на черговій сесії.

Авторка петиції Ярина Остапик зазначає, що кількість пасажирів у Брюховичах значно перевищує можливості перевезення тією кількістю автобусів, які щодня виходять на маршрут.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

«При максимальній пасажиромісткості автобусів Богдан А092 43 особи, у години пік та на вихідні автобуси вказаного маршруту постійно перевозять 55-60, а нерідко і більше 60 чоловік, а крики пасажирів про притиснуті дверима руки та ноги для водіїв маршруту звична річ», – зазначає авторка.

Вона пропонує пустити на маршрут комунальні автобуси великої пасажиромісткості, що дозволить покращити транспортне сполучення селища зі Львовом, а також сприятиме зменшенню соціальної напруги, коли водії часто не зупиняються на зупинках перед людьми пенсійного віку.

Читайте також: Передайте далі. Репортаж із львівської маршрутки

Також великі автобуси покращать доступність для маломобільних груп населення Брюховичів з медичними закладами Львова.   

Додамо, що 5 вересня на сторінці Гарячої лінії Львова у Facebook Ліліана Подолюк написала, що водій автобуса №8 висадив двох її дітей з багатодітної сім’ї, які не мали грошей за проїзд. 

Читайте також: М – маршрутка, Р – рагуль. Абетка львівського транспорту

Пізніше донька водія автобуса №8 повідомила, що у Брюховичах на кінцевій зупинці невідомий чоловік побив її батька. Згодом з’ясувалось, що нападником був батько дітей, яких потерпілий водій 5 вересня висадив з автобусу.

Нагадаємо, цього тижня на маршрут 5а, який курсує від площі Різні до Винників, запустили 12-метрові автобуси, серед яких МАЗ та ЛАЗ.


Читайте також:
13 Жовтня, 2018 07:10
Остап Тепер необхідно, щоб ті що підписали петицію зкинулись і купили собі великі автобуси, а ще із числа підписантів треба обрати водіїв :) :) :)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!