Під час нічної облави на Кривій Липі вручили понад 10 повісток

11181 5
Сьогодні вночі поліція спільно з військовими шукала призовників-ухильників у популярному серед львівської молоді проїзді Крива Липа.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Про перекриття проїзду та перевірку документів повідомили самі студенти, які на той момент перебували там.

Як прокоментував для Tvoemisto.tv керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк, метою цього заходу було вручення повісток тим, хто ухиляється від строкової служби. Таких ухильників, за його словами, у Кривій Липі було більше десятка. Їм вручили повістки та відпустили.

«Нікого не затримували, лише вручали повістки. Ті, хто отримав повістки, мають два шляхи: або виконати свій громадянський обов’язок, або нести кримінальну відповідальність за ухилення», – зазначив він.

Читайте також: Особистий виклик. Три історії львівських військових

Як додав Олександр Поронюк, Міністерство оборони та Національна поліція має списки всіх ухильників. Зокрема, і по усіх районах Львова. «Є спеціальна база, тож при будь-якій перевірці документів, ухильника легко виявити та вручити повістку одразу ж на місці. Те, що не заборонено законом, дозволено. Це вже юридична тема, – відповів він. – Дуже важливо, коли соціальна справедливість існує для всіх. Дехто також має свої інші плани, але виконує громадянський обов’язок – іде на службу. А є ті, які цього не хочуть робити. Наша держава дає дуже багато прав. Але є ще й обов’язки».

Юлія Сабадишина


Читайте також:
5 Листопада, 2017 17:36
Адріан Давно пора так було робити.
А то порядні люди, чиїсь батьки, чи діти, що утримують матерів-вдів, і котрих легко застати вдома (бо вони не сидять по шинках, а працюють на свої сім'ї) - отримують повістки, а всякі мажори, та просто "студенти" (котрі не працюють, але гроші на корчму мають) - ще й глузують з закону та "лохів", котрі їх захищають.
І з законом все в порядку - те, що затримано десяток підозрюваних в ухиленні від виконання закону це підтверджує.
В будь-якій цивілізованій державі вас можуть попросити документи, коли ви перебуваєте в компанії десяти людей, котрих розшукують.
5 Листопада, 2017 02:39
tj яка держава, таке і бажання служити
4 Листопада, 2017 21:04
NNN "Те, що не заборонено законом, дозволено" - цей принцип стосується ГРОМАДЯН, а не тих, хто на державній службі. Для тих державних органів, має діяти принцип - "дозволено все, що ПЕРЕДБАЧЕНО законом".
4 Листопада, 2017 14:55
Гість Круто. Нікого не затримували, але повістку вручили. Напевно діти собі стояли і чекали. Ви дійсно вважаєте, що всі ідіоти? Вже навіт поліція заявила, що «іх там не було», бо знають чим це пахне. Скажіть но мені пане Олександре, на основі якоі статті Конституціі ви обмежили свободу пересування дітей? Адже ви нікого не випускали з клубу, відібрали мобільні. На основі якого закону? Ви взагалі вкурсі що це Кримінальний злочин? Ви взагалі знаєте, що прикриватися одним злочином виправдовуючи інший - це лицемірство? Не буває «хороших» статей конституціі та «поганих», не можна порушувати права та свободи громадян виправдовуючись. Демократія так не працює. За що ми гинули на Майдані?
4 Листопада, 2017 13:17
Тетяна Павлівна Мельник та падлота дітьми прикривається... самих бандюг: і поліцію і всране військо на війну... вони за то людські гроші получають... мабуть дебіла Порошенка варто примусити новий закон підписати, у на війну допускали з 30-ти років... а не зрікати націю на вимирання... сволота...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!