Під час пікету біля Львівського цирку сталися сутички, є затримані. Фото, відео

5714 0
Біля будівлі цирку проходила акція протесту проти використання тварин під час вистав.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Під час акції протесту проти використання тварин у львівському цирку відбулися сутички. Кількох пікетувальників затримала поліція. Про це повідомляє УНН.

На акції протесту проти використання тварин у циркових виставах вийшло близько тридцяти людей. Люди прийшли з плакатами, на яких були заклики: «Ні садизму», «Ні тваринам в цирку». При цьому правопорядок на мітингу забезпечувало близько півсотні представників поліції.

фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Читайте також: Чому захист прав тварин – це важливо і зовсім не смішно

За даними Львівського порталу, пікет був організований через виставу цирку «Континенталь», в програмі якого є шоу за участю білих тигрів та лева. Акції протесту мали відбутись о 11:30 та о 15:00 перед початком вистав.

фото: Львівський портал

 

Проте перед стартом акцій під цирк стягнулось кілька десятків представників Нацполіції. Протестувальників на той момент було менше, ніж правоохоронців – вони стояли біля входу та роздавали людям інформаційні листівки. Через декілька хвилин після початку протесту на площі перед цирком з’явились невідомі особи, які кидали у сторону поліції та протестувальників димові шашки. Правоохоронці одразу затримали декількох осіб та тимчасово обмежили вхід до цирку для батьків із дітьми.

фото: Львівський портал

фото: УНН

фото: Роман Пилипенко/Facebookфото: Роман Пилипенко/Facebook

фото: Роман Пилипенко/Facebook

Читайте також: У Львові дозволили приватизувати цирк та ще два десятки держпідприємств

У відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Львівській області в коментарі Tvoemisto.tv повідомили, що затриманих доставили у Галицький РВ поліції. Також там підтвердили, що в учасників акції виявили арматури, ножі та газові балончики. При цьому у відділі комунікації додали, що раніше активісти подавали заявку на проведення акції, тобто пікет був санкціонований.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!