Під дитячим майданчиком у Львові хочуть збудувати паркінг: мешканці проти

3815 0
Сьогодні, 7-го квітня, виконком Львівської міської ради затвердив склад погоджувальної ради, яка має узгодити зміни до детального плану території в межах вулиць Левицького, Кониського, Академіка Павлова, Тершаковців.
фото ілюстративне: brovary.pravo-znaty.org.ua

фото ілюстративне: brovary.pravo-znaty.org.ua

«Згідно з цим детальним планом, передбачалася реконструкція будівлі під готель по вулиці Левицького і облаштування підземного паркінгу під наявним дитячим майданчиком. Відповідно, мешканці були категорично проти, – уточнив начальник відділу громадського партнерства ЛМР Орест Файфурка. – І взагалі вважають недоцільним будь-яке будівництво на території цього дитячого майданчика».

Також на цій території розташовано кілька будинків-пам’яток архітектури, тож мешканці побоювалися їхнього руйнування внаслідок будівництва. Із зауважень також надходили скарги на можливе недотримання будівельних норм щодо інсоляції – освітлення приміщень і території, відстані від наземних і підземних гаражів до житлових будинків.

Читайте також: Цьогоріч у Львові облаштують 18 дитячих майданчиків. Адреси

Відповідно до процедури містобудування, створено погоджувальну раду у складі 25-ти осіб. Вона має вирішити спірні питання та передати оновлений проект на розгляд виконкому. Більшість складу ради – місцеві мешканці, а також профільні посадовці Львівської міськради. Засідання погоджувальної ради відбудеться в понеділок 10-го квітня.

Підготувала Зоя Красовська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!