Під Палацом спорту у Львові побудують підземний паркінг. Деталі

8673 0
Заїзд на паркінг буде відбуватись зі сторони вулиці Єфремова.
ілюстративне фото: fainaidea.com

ілюстративне фото: fainaidea.com

Проектом реконструкції Палацу спорту у Львові на вулиці Мельника передбачено будівництво підземного паркінгу на 70 автомобілів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів архітектор проекту реконструкції Палацу спорту «Україна» Ігор Гризлюк.

Читайте також: Готель замість паркінгу та Пасаж Міколяша. Як планують змінити вулицю Вороного. Візуалізація

«Паркінг робиться для потреб відвідувачів оновленого спортивного комплексу, басейну, а також тенісистів, які там тренуватимуться. Ми робили опитування місцевих мешканців, які наголосили, що не хочуть, аби автівками була заблокована прилегла територія і громадський простір», – зазначив архітектор.

Зазначається, що паркінг займе один підвальний поверх, а в’їзд та виїзд з нього здійснюватиметься з вул. Єфремова.

Читайте також: У центрі Львова планують збудувати багаторівневий паркінг

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський в коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що паркінг вміщатиме орієнтовно 60-70 автомобілів.

«Ми зі свого боку посприяли, щоб автори проекту реконструкції зв’язались з Мирославом Трачем – головним архітектором Палацу спорту, та узгодили остаточний варіант проекту. Мирослав Трач наполіг, щоб підземний паркінг з’явився не зі сторони вулиці Мельника, а зі сторони Єфремова – зі сторони ґрунтових кортів», – зазначив Юліан Чаплінський.

Читайте також: У Львові ввели мораторій на забудову парковок

Він визнає, що цей варіант реконструкції вимагає пожертувати автентичними ґрунтовими кортами, які розташовані позаду спорткомплексу. Натомість інвестор зобов’язався побудувати нові сучасні корти з іншим покриттям, а підземний паркінг дозволить розвантажити довколишні вулиці від запаркованих автомобілів.

Зазначимо, що зараз триває збір підписів під петицією «НІ!» - забудові 100-річних ґрунтових кортів на Мельника, 18!». Наразі її підписали 482 львів’янина. Для її розгляду міською радою необхідно 500 підписів.

Натомість петиція з вимогою провести реконструкцію Палацу спорту «Україна» вже набрала необхідні 500 голосів та очікує на розгляд депутатів міської ради.

Нагадаємо, у Львові планують провести повну реконструкцію Палацу спорту. Роботи хочуть почати у другій половині 2018 року і завершити за два роки.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!