Підготовчі роботи для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові коштуватимуть 41,2 млн грн

3628 0
Проєкт заводу вже пройшов державну експертизу та чекає рішення щодо підрядника.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

На Пластовій,13, де збираються будувати сміттєпереробний заводу у Львові, проведуть підготовчі роботи за 41,2 млн грн. Відповідний тендер оголосили на сайті пулічних закупівель Prozorro.

Читайте також: «Та набийте їм морди». Як пройшли слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу

До кінця наступного року підрядник має підвести тимчасові інженерні мережі, збудувати залізобетонні підпірні стінки та огорожу, знести будівлю колишньої хлораторної, вирізати всі дерева, чагарники та кущі, прокласти тимчасові дороги та збудувати тимчасові виробничі споруди.

Проєкт заводу вже пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології про його безпечність. Водночас триває другий етап тендеру на визначення підрядника, який проводить ЄБРР. Наразі визначили п’ять компаній та перевіряють їх документацію. Визначити фірму, яка будуватиме завод, раніше планували до вересня. Вартість заводу попередньо оцінюють у 23 млн євро.

Сміттєпереробний комплекс у Львові передбачатиме сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття. Мешканці району Знесіння неодноразово влаштовули пікети проти будівництва, оскільки вважають його небезпечним.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці минулого року міськвиконком погодив проектування майбутнього комплексу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!